Dvaja obvinení zo zabitia pri bitke. Na dvere vyryli hákový kríž a znak anarchie

05.07.2008 Celý región

Dvaja obvinení zo zabitia pri bitke: Prešovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin zabitia dvom 25 ročným mužom z Jarovníc, okr. Prešov.
Obaja obvinení boli aktérmi štvrtkovej bitky na príjazdovej ceste k rómskej osade v obci Pečovská Nová ves. V čase okolo 13:00 h skupina asi deviatich osôb z obce Jarovnice, drevenými palicami napadla skupinu osôb z Lipian. Pri bitke utrpel 18 ročný mladík z Lipian ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Ohliadajúca lekárka nevedela na mieste určiť príčinu smrti, pitvou sa zistilo, že zomrel následkom natrhnutia a prekrvácania väzivového spojenia medzi spodinou lebky a krčnou chrbticou. Polícia ešte v ten deň predviedla osem podozrivých osôb, z ktorých následne po vykonaní procesných a dokazovacích úkonov obvinila dvoch Jarovničanov.
Obaja obvinení sú umiestnení v cele policajného zaistenia a bol podaný podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby.

Na dvere vyryli hákový kríž a znak anarchie:
Hákový kríž a znak anarchie vyryl doposiaľ neznámy páchateľ na dvere vedúce do telocvične a jedálne základnej školy v Nižnom Mirošove (okr. Svidník). Prípad na linku 158 oznámil včera 65 ročný miestny obyvateľ, pričom k vyrytiu znakov došlo v dobe od 2.7.2008 do 4.7.2008. Obecnému úradu vznikla škoda cca 120, - Sk. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd.
 

Vyberte región